Warisan Logo

De betekenis van Warisan en het logo

De naam Warisan.

Letterlijk vertaald betekent Warisan erfenis. Oude kennis, wijsheid, principes en vaardigheden werden doorgegeven en onderwezen van Grootmeesters tot Meesters en van Meesters tot hun leerlingen enzovoort. Door de decennia's heen hebben deze studenten de kennis en wijsheid doorgegeven die later als familiestijl is geëvolueerd.

De reden waarom ik hier Grootmeesters en Meesters noem, is omdat er meerdere vechtsport stijlen zijn in onze academie.

Deze kennis is dan ook opgedaan bij verschillende Grootmeesters en Meesters. Een waardevolle collectie die we met trots "Legacy" Warisan noemen.

Het patroon in het logo

De lijnen die zichtbaar zijn in het logo vormen een eindeloos geometrisch patroon en vertegenwoordigen een oneindig leerpatroon. Ze simuleren ook een ononderbroken soepele vloeiende beweging om zonder moeite, aarzeling of twijfel over te gaan naar de volgende stap, techniek of toepassing, mocht dit nodig zijn. Het zijn halve cirkel- (grote C) vormige bewegingen die zowel links als rechts moeten worden getraind om ze in uw systeem op te nemen / te integreren en naadloos in elkaar over te laten gaan. Het traint je onderbewustzijn, reflexen, timing, positionering en strategie. De buitenste uitstekende puntvormige lijnen vertegenwoordigen de grote C-vormige bewegingen en deze zijn met elkaar verbonden. In werkelijkheid worden het kleinere C-vormige bewegingen.

Deze lijnen vertegenwoordigen ook onze aanvalslijnen en gevechten op grotere afstand, ook wel long range genoemd. Dit is tevens afgebeeld in ons unieke voetenwerk patroon.

De aangegeven knooppunten zijn de punten waar de energiestroom kan worden veranderd in een andere richting om een ​​balansverstoring te creëren in combinatie met een slag en voetveeg. Uiteindelijk kunnen alle principes, methoden en technieken in ons systeem met elkaar gecombineerd worden en passen als lego stukjes in elkaar.

De zwarte stippen

Boven de punten staan ​​de zwarte stippen. Dit zijn de treffers / counters (we noemen ze ook finishers) die gelijktijdig of zelfs iets eerder aankomen dan de verdediging / counter in het geval van een aanval. Deze treffers / counters zijn zowel binnen als buiten aan de uiteinden van de puntige lijnen aanwezig. Deze punten worden ook weergegeven als referentiepunten en ze worden op grote schaal gebruikt tijdens het gevecht, door de lichaamsstructuur van de tegenstander te manipuleren en counteren met een tegen aanval met de juiste afstandsbepaling.


De Buitenste lijnen

Deze lijnen gaan van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Dit vertegenwoordigt ons voetenwerk en lichaamsmechanisme. We gaan naar buiten terwijl we doorgaan met bewegen in een vloeiende cirkelvormige beweging en verstoren het evenwicht van de tegenstander terwijl we op de juiste afstand blijven en altijd in goede balans en de juiste lichaam structuur. We bewegen, aanvallen, verdedigen en counteren in de richtingen die ons systeem leert.

De cirkel

vertegenwoordigt ons eigen energieveld en onze persoonlijke ruimte. Een cirkel is onbreekbaar. Hierbinnen bevindt zich onze veilige zone (comfortzone). Onze body conditioning training (Tarikan tenaga training "Iron Body") is bedoeld om een ​​sterk en gezond lichaam te creëren. Dit omvat ook meditatie om een ​​sterke geest en een goede balans in jezelf te creëren. De cirkel verbindt alle lijnen met elkaar omdat ze met elkaar verweven zijn en daarom vormt het logo een eenheid. Net als ons systeem zelf.

De volgende kleine puntvormige (C) lijnen

Binnen de cirkel vertegenwoordigen ook de aanvalslijnen en ons unieke voetenwerkpatroon in ons systeem en het korte afstandsgevecht, ook wel close combat genoemd.

Deze lijnen hebben dezelfde vloeiende bewegingen als de grotere puntvormige (C) lijnen. Dit vertegenwoordigt de werkelijke grootte van de vloeiende, grote (C) vormige beweging die wordt bereikt door stress en spanningen. We trainen de bewegingen altijd groot, omdat, zoals eerder al vernoemd deze bewegingen door omstandigheden juist kleiner worden. Als we alleen kleine bewegingen trainen, bestaat de kans dat je vastloopt (bevriest) in een daadwerkelijke aanval en dat je op zo'n moment van bevriezen alleen maar kunt incasseren. Hoewel we ons lichaam conditioneren, willen we elke mogelijke impact voorkomen die ons kan verwonden. 

De kleine puntige driehoeken

Deze zijn zwart, net als de stippen aan de buitenkant, rond de puntige lijnen van het logo. (Close Combat finishers)

Ook hier vertegenwoordigt het de treffers / counters, die veel krachtiger zijn, omdat we dichter bij ons centrum zijn en die van de tegenstander. Dit gaat samen met ons voetenwerk, de juiste positie en de kracht (gewicht) van ons hele lichaam. De bewegingen zijn compacter. We manipuleren de lichaamsstructuur van de tegenstander door ons voetenwerk te gebruiken samen met de tegenaanval, de tegenstander zal altijd bezig zijn om zijn lichaamsstructuur en zijn / haar evenwicht te herstellen. Deze zwarte driehoekige vormen betekenen ook het onvoorspelbare. Hier kan de tegenstander alles verwachten. Daarom trainen we aanvallen / counters vanuit richtingen of invalshoeken wat mensen niet verwachten of zien aankomen. Erg direct en doeltreffend

Hard en zacht is hier ook vertegenwoordigd. We kunnen indien nodig hard toeslaan en gevecht gelijk beëindigen met een aanval / counter. Als het niet de eerste counter is, dan zal het de tweede counter zijn die het gevecht beëindigd. We kunnen ook zachter zijn tijdens onze trainingen. Tijdens de training slaan (raken) we elkaar op een ingetogen manier, maar wel met volledige intentie en overtuiging. Alleen de impact van de aanval of counter die we gebruiken, wordt gecontroleerd. Onze bewegingen blijven hetzelfde zoals we deze zouden gebruiken in een echt gevecht. En een breek verandert in een greep (lock), hyperextensie of voetbeweging of dat de tegenstander afklopt en daarmee zich gewonnen geeft.

De Zeshoek "Hexagon"

die we in het midden vinden, wordt beschermd door de onbreekbare cirkel en het vloeiende geometrische patroon, krachtig met elkaar verweven en als een tornado rond de kern / het midden gedraaid.

Het midden vertegenwoordigt ons innerlijke wezen, waar het in elke situatie te allen tijde harmonieus moet zijn en rust moet uitstralen. Het oog van de tornado is altijd stil en vredig. De lucht is daar altijd helder: hetzelfde als onze geest, helder, in staat om goed te denken en kalm te blijven, om geen onnodige fouten te maken. Laat je niet verleiden, bevries niet door stress, angst of adrenaline. We blijven in ons eigen systeem waar soepele vloeiende bewegingen ons heel mobiel houden, maar tegelijkertijd met een solide basis. En dit maakt ons systeem tot een eenheid, zoals ons mooie en krachtige logo.

Copyright logo design by Marcel Horstman