Warisan Escrima logo 

Hier is de uitleg van de elementen in ons Warisan Escrima-logo met een Kalasag (strijdersschild), een speer, een kampilan, een set barong, een set messen, een set karambits en een set stokken.

**Uitleg van onze wapens in ons logo:**

1. **Schild**:

Betekenis: Het schild symboliseert verdediging en bescherming. In de context van krijgskunsten vertegenwoordigt het de technieken en strategieën die worden gebruikt om zichzelf te verdedigen tegen aanvallen.

Toepassing in Escrima: In Escrima, waar snelle en effectieve verdediging cruciaal is, vertegenwoordigt het schild de essentiële verdedigingsmechanismen.

2. **Speer**:

Betekenis: De speer staat voor afstand en precisie. Het is een wapen dat wordt gebruikt om de vijand op afstand te houden en nauwkeurige aanvallen uit te voeren.

Toepassing in Escrima: In Escrima biedt het gebruik van lange wapens zoals de speer een strategisch voordeel door afstand te bewaren en tegenstanders op afstand te houden.

3. **Kampilan**:

Betekenis: De kampilan is een traditioneel Filipijns zwaard bekend om zijn lange, brede lemmet. Het symboliseert kracht en de rijke geschiedenis van de Filipijnse krijgskunst.

Toepassing in Escrima: Dit zwaard wordt gebruikt voor krachtige, brede slagen en vertegenwoordigt de dodelijke effectiviteit van traditionele Filipijnse wapens in gevechtssituaties.

4. **Set Barong**:

Betekenis: De barong is een traditioneel Filipijns mes met een breed, kort lemmet. Het symboliseert kracht en de historische verbinding met de Filipijnse krijgerscultuur.

Toepassing in Escrima: De barong wordt gebruikt voor krachtige slagen en snijbewegingen, wat de brute kracht en effectiviteit van traditionele Filipijnse wapens vertegenwoordigt.

5. **Set Messen**:

Betekenis: Messen vertegenwoordigen snelheid, precisie en veelzijdigheid in gevechten. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel verdediging als snelle, dodelijke aanvallen.

Toepassing in Escrima: Messen zijn een essentieel onderdeel van de Filipijnse krijgskunst en worden vaak gebruikt in technieken die snelheid en nauwkeurigheid vereisen.

6. **Set Karambits**:

Betekenis: De karambit is een klein, gebogen mes dat traditioneel uit Zuidoost-Azië komt. Het staat voor dodelijke precisie en de verrassende aard van verborgen wapens.

Toepassing in Escrima: Karambits worden gebruikt voor hun scherpe, gebogen bladen die efficiënte snijbewegingen en precieze aanvallen mogelijk maken, vaak in gevechten op korte afstand.

7. **Set Stokken**:

Betekenis: Stokken zijn een van de meest herkenbare wapens in Escrima en vertegenwoordigen veelzijdigheid en fundamentele vaardigheden in de krijgskunst. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel aanvallen als verdediging.

Toepassing in Escrima: Stokvechten staat centraal in veel Escrima-technieken, en de vaardigheden die met stokken worden ontwikkeld, zijn vaak overdraagbaar naar andere wapens en zelfs ongewapende gevechtstechnieken.

**Het logo als geheel:**

Symboliek: Het combineren van deze elementen in het Warisan Escrima-logo symboliseert een uitgebreide benadering van de Filipijnse krijgskunst. Het toont respect voor traditie en de veelzijdigheid van technieken en wapens binnen Escrima.

Visuele impact: Elk wapen en het schild dragen bij aan de visuele impact van het logo, en benadrukken de veerkracht, diversiteit en dodelijke effectiviteit van de krijgskunst.

Het logo weerspiegelt dus niet alleen de verschillende wapens en technieken binnen Escrima, maar ook de rijke traditie en diepgaande vaardigheden die deze vechtsport omvat.

**Uitleg waarom we onze wapens zo hebben gepositioneerd:**

In ons Warisan Escrima-logo zie je dat we alle wapens met de snijkant naar beneden hebben geplaatst. Dit kan verschillende betekenissen en connotaties hebben, zowel in termen van symboliek als praktische representatie:

1. **Respect en paraatheid**:

Respect voor traditie: Het positioneren van de snijkant naar beneden kan worden gezien als een teken van respect en eerbied voor de wapens en de tradities die ze vertegenwoordigen. Het toont dat de wapens worden vereerd en niet roekeloos worden gebruikt.

Paraatheid: Deze oriëntatie suggereert dat de wapens klaar zijn voor gebruik, maar momenteel in rust zijn. Het geeft een staat van paraatheid weer zonder agressie, wat discipline en controle aangeeft.

2. **Vredige intentie**:

Symbool van vrede: Door de wapens met de snijkanten naar beneden te tonen, kan het logo een voorkeur voor vrede en verdediging boven agressie en aanval symboliseren. Het toont dat de focus ligt op bescherming en meesterschap in plaats van op aanvallen.

3. **Visuele balans en esthetiek**:

Esthetische harmonie: De uniforme oriëntatie van de wapens creëert een visueel gebalanceerd en harmonieus ontwerp. Het zorgt ervoor dat het logo er samenhangend en professioneel uitziet.

Focus op vorm: Deze oriëntatie kan de vorm en vakmanschap van elk wapen benadrukken, waardoor kijkers het ontwerp en de details kunnen waarderen zonder de onmiddellijke indruk van dreiging.

4. **Symbolische betekenissen in vechtsporten**:

Controle en discipline: In veel krijgskunsttradities kan de manier waarop wapens worden getoond de waarden van controle, discipline en respect weerspiegelen. De snijkant naar beneden kan impliceren dat de beoefenaar het wapen heeft beheerst en het met zorg en verantwoordelijkheid gebruikt.

Verborgen potentieel: Deze oriëntatie kan ook het verborgen potentieel en de kracht van de wapens en de krijgskunstbeoefenaar symboliseren. Het suggereert dat, hoewel de wapens momenteel passief zijn, ze aanzienlijke kracht en capaciteit bezitten.

**Speer met punt naar boven:**

Traditie: De speer is een belangrijk wapen in veel traditionele Filipijnse krijgskunst. Het tonen met de punt omhoog eert zijn historische belang en culturele erfgoed (Warisan).

Krijgersgeest: De speerpunt omhoog kan de krijgersgeest oproepen, wat de moed, eer en vechtlust van de beoefenaars symboliseert.